Prima Bicicletă – 2019

Clubul Sportiv Yzo Gym și Călărași Cycling Team organizează anul acesta a V-a ediție a competiției „Prima Bicicletă”, singurul eveniment sportiv de ciclism din Călărași dedicat copiilor cu vârste de pâna la 14 ani.   

Anul acesta micii cicliști vor avea parte de un traseu captivant și aventuros prin Parcul Dumbrava si Gradina Zoologică Călărași. Startul se va da începând cu ora 10:00 în ziua de duminică, 2 iunie.

Fiecare participant va primi un kit de start ce cuprinde printre altele: tricou personalizat „Prima Bicicletă 2019”, numar de concurs cu cip de cronometrare și medalia specială de finisher.

Acest eveniment deosebit de important pentru micii cicliști va avea sprijinul autorităților locale: Serviciul Județean de Ambulanță Călărași, Poliția Locală Călărași, Inspectoratul de Jandarmi Călărași și un număr impresionant de voluntari. În cadrul acestui eveniment se va organiza și o strângere de fonduri pentru o cauză socială.

Menționăm că participarea la eveniment nu presupune o taxă de înscriere sau taxa de participare, bugetul fiind asigurat numai din surse proprii prin sponsorizări.

Evenimentul este inițiat de catre Clubul Sportiv Yzo Gym, organizație non-profit, apolitică, acreditată de Ministerul Tineretului și Sportului, ce promovează sportul în rândul copiilor prin concursuri de ciclism afiliate la Federația de Ciclism din România.

Pentru înscrieri și detalii, vă așteptăm pe pagina oficială de facebook a concursului https://www.facebook.com/PrimaBicicleta

Finantare guvernamentala pentru micii boxeri din Calarasi

Ministrul Tineretului şi Sportului s-a aflat joi într-o vizită de lucru în judeţul Călăraşi. Însoţit de directorul general Daniel Jianu, de senatorul de Călăraşi, Roxana Paţurcă şi de Adela Alexe, directorul CSN Snagov, Bogdan Matei a vizitat sediul DJTS, apoi hotelul Sport şi clubul CSM Călăraşi. De asemenea, ministrul Bogdan Matei a vizitat şi sălile unde se pregătesc sportivii de la canotaj şi box, a asistat la antrenamentele sportivilor şi a discutat cu aceştia şi cu antrenorii lor. “A fost o vizită scurtă, dar fructuoasă, am văzut patrimoniul pe care îl are MTS la Călăraşi şi am aflat de la oamenii noştri din teritoriu cu ce probleme se confruntă. Şi vreau să-i mulţumesc pentru ospitalitate colegei mele, doamnei senator Paţurcă”, a spus ministrul Bogdan Matei. Roxana Pațurcă, senator PSD de Călărași, a declarat: ” în cadrul orelor de audiență am constatat că noi, județul Călărași, ne putem mândri cu performanțe ale sportivilor călărășeni, performanțe la nivel național și internațional. Am rămas impresionată de toate medaliile care s-au obținut în canotaj, mai ales faptul ca pe 2 martie la Piatra Neamt, peste 10 medalii au fost obținute de către lotul județean. Nu doar pe zona de canotaj ne putem mândri, competițiile sunt mult mai multe…Dar și cu partea de box, în care am înteles, domnule ministru, că ne veti sprijini cu o finanțare …Tot prin programul de guvernare avem un proiect național <România în Mișcare>, în care încercam să motivam cât mai multui tineri, este vorba despre cei din  clasele V-III din cadrul gimanaziului, elevi care pot efectua un sport de masă. Vor fi motivate și cadrele care îi vor pregăti dar totodată și antrenorii vor avea acces astfel încat de fiecare dată să identificam cei mai buni elevi, cei mai talentați, cei mai performanți care într-adevăr, sa ne aduca rezultate deosebite și să putem vorbi în județul Călărași de un sport de excelență.”, a spus și doamna senator Pațurcă. Ministrul MTS, a promis, în cadrul conferinței de presă organizată cu prilejul vizitei sale, la sediul partidului, o finanțare pentru îmbunătățirea condițiilor în care se antrenează copiii: „Sunt onorat sa fiu astazi alaturi de dumneavoastră, încep prin a-i felicita pe cei doi directori din cadrul Direcției de Tineret si Sport și din cadrul Clubului. Am vazut o activititate frumoasa, antrenorii fac lucruri minunate pentru copii. Vă aștept domnule director, în maxim două săptămâni la minister pentru a o finanțare pentru a utila sala de box care necesită îmbunătățiri iar copiii de acolo merită să aibă o sală de box corespunzătoare performanței”, a mai declarat ministrul MTS în cadrul conferinței de presă.

Omul sfinteste locul

Calarasiul cu echipa sa de futsal a castigat Cupa Romaniei. Vorbim despre cea mai mare performanta a calarasenilor in istoria sporturilor pe echipe. Meritul apartine, in primul rand, celor din teren. „Poneii” lui Marian Sotarca erau pe drumuri in vara anului trecut. Clubul de fotbal le-a tras un sut in fund pe motiv ca fac preluare cu talpa si, cel mai important, ca saracesc gruparea din curtea stadionului din cauza faptului ca mananca la aceeasi cantina cu fotbaliatorii care tocmai promovasera in L1.

Tot suturi in fund, pe motiv de incompetenta la clubul care se indreapta spre retrogradare cu sacul plin de datorii, si-au mai luat si oamenii de fotbal din Calarasi. Au fost enumerati pe pagina de Facebook a echipei de futsal dupa castigarea Cupei Romaniei. Nu pentru ca ne face placere sa punem sare pe rana, ci pentru simplul motiv  ca nu va merge internetul zilele astea.

“Multumim si unor OAMENI care nu au spus NU cand am apelat la ei pentru organizarea acestui eveniment: Viorel Ivanciu, Laurentiu Dan Ionescu, George Coman, Victor Baicu, Bogdan Leu, Mihai Stroe, Doru Dinca, Davide Zappavigna, Ion Anghel, Nelu Stan, Costica Stefan, Sandu Petroiu si lista este mult mai lunga.

Multumim Alex Nicolae.
Multumim Bogdan Voinea.
Multumim FairyTale Events, Trupei de majorete.
Multumim LoraVera Dimofte
Multumim Cristian Roger, Laurentiu Cojocaru alaturi de ceilalti colegi, pentru coregrafie si atmosfera din sala”.

Echipa de futsal doreste sa impartaseasca bucuria castigarii Cupei Romaniei cu toti calarasenii. In finala cu United Galati, atmosfera a fost senzationala. Publicul a fost la inaltime, galeria a cantat cu frenezie, iar trofeul s-a pus in vitrina clubului de pe Borcea parca intr-un mod mai firesc ca niciodata.

In tribune au fost oameni de toate varstele, din toate categoriile sociale. Au lipsit insa jucatorii de la fotbal. Gurile rele spun ca baietii ar fi vrut sa-si cumpere bilete, dar n-au mai gasit. Asta pentru ca intrarea a fost libera.

Joi, 21 martie, cu incepere de la ora 18, calarasenii sunt invitati la Sala Polivalenta “Ion C. Neagu” pentru intalnirea cu trofeul pe care echipa de futsal l-a castigat recent. Componenţii lotului nostru vor sta la dispoziţie pentru poze şi autografe. Toţi copiii vor pleca acasă cu o surpriză din partea clubului nostru. Vă aşteptăm!, a anuntat clubul de futsal.

La Calarasi, sportul nu se termina si nici nu incepe cu echipa de fotbal. Nu trebuie sa stam cu buza umflata pentru situatia din clasament. Din moment ce mana dreapta a lui Iliuta s-a laudat la tv ca institutia pentru care lucreaza a dat doar 6 miliarde de lei vechi in acest sezon clubului condus de catre Florin Brisan, iar pe vremea cand echipa era in L3 se cheltuiau 25 de miliarde de lei vechi, mult mai sanatos este sa ne bucuram de reusita de la futsal. Si inca ceva. Omul sfinteste locul. Handbalul lui Dragulin, daca n-ar fi fost macelarit de Federatie, s-ar fi batut pentru un loc in cupele europene. Futsalul lui Ivanciu, un Messi al organizarii si respectului – a castigat Cupa Romanie. La fotbal, Dumnezeu cu mila! Si e normal sa se intample asta din moment ce oamenii de sport din oras au fost transformati in simpli spectatori.